Met Instagram advertenties aanmaken

Op het moment van schrijven moeten Instagram advertenties nog een beetje ontdekt worden. Facebook daar en tegen is “the way to go” voor veel adverteerders, maar dit kan in de nabije toekomst snel veranderen. Zoals je misschien weet heeft Facebook ongelofelijk veel advertentie mogelijkheden waarbij je op alle denkbare segmentatie criteria kunt selecteren.

Tot voor kort werkte dit ( ook voor mij ) perfect en kon je voor een klein budget veel nieuwe leads binnenkrijgen en verkopen realiseren. De laatste maanden merk ik dat er steeds meer budget nodig is om bijvoorbeeld een mailadres (opt-in)  van een Facebook gebruikers te krijgen, een half jaar geleden lukte het voor minder dan een euro, tegenwoordig gaat het eerder naar de drie euro. Daarom ben ik naar alternatieven gaan zoeken, en zag ik toevallig dat een bericht wat zowel op Facebook als op Instagram werd geplaatst het veel beter deed op de laatste. Het budget was voor Facebook en Instagram maar 6,- euro dus ik verwachte een paar likes op Facebook en met geluk een paar likes op Instagram.

Tot mijn verbazing was er totaal geen response op Facebook, niet één like. De doelgroep was goed, evenals de afbeelding. Het was voor mij een raadsel waarom deze post het zo slecht deed, totdat ik op mijn telefoon keek en de likes op Instagram zag binnenstromen. De segmentatiecriteria waren identiek maar waarom sloeg de post op Instagram veel beter aan…

Instragram account maken en ads draaien
Het heeft waarschijnlijk met een paar factoren te maken: Het liken op Instagram is makkelijker en anoniemer dan op Facebook, mijn Doelgroep verplaatst zich naar Instagram, Facebook wordt steeds minder gewaardeerd omdat advertenties de overhand krijgen.

Aan de slag met advertenties op Instagram

Voordat je advertenties op Instagram kunt plaatsen moet je eerst het Instagram account koppelen met de Facebookpagina. Vervolgens kun je met Power editor advertenties maken.

Ga nu eerst naar je Facebook pagina (dus niet naar je persoonlijke pagina, maar naar de pagina waar je Instagram aan wilt koppelen)  en klik rechtsboven in op instellingen vervolgens zie je in de linkerkolom Instagram-advertenties staan. Je hebt nu de keuze om een nieuwe of bestaande Instagram account te koppelen.

instagram account kopplen aan facebook

De eerste stap is gezet, je Instagram account is nu gekoppeld met jouw Facebook pagina.

Advertentie maken

In dit artikel ga ik er van uit dat je wel eens een advertentie hebt gemaakt in Facebook. De stappen om een Instagram advertentie te maken zijn identiek, maar je moet bij plaatsingen alle andere plaatsingen uitzetten en dus alleen Instagram aangevinkt laten staan.

Instagram ad maken in Facebook

Nu doorloop je de zelfde stappen als een ‘normale’ Facebook ad. Hieronder vind je nog een paar tips om een succesvolle Instagram campagne te maken.

Afbeelding

De afbeelding moet echt “kick ass” zijn – Instagram is gebaseerd op afbeeldingen. Maak de afbeelding niet te schreeuwerig met een grote en agressieve CTA’s (Call To Actions). Idealiter bewaar je de CTA voor in de beschrijving onder de afbeelding.

Geen wollige taal in de beschrijving

Realiseer je dat mensen Instagram ook gewoon als tijdverdrijf gebruiken en snel door foto’s heen scrollen. Er wordt dus veel minder gelezen in vergelijking met bijvoorbeeld Twitter of LinkedIn. De tekst onder de foto moet dus “straight to the point zijn”, waarom moeten mensen op jouw advertentie klikken?

Gebruik ‘trigger’ woorden

Mensen reageren op bepaalde woorden zoals, gratis, exclusief, laatste, beste, etc. Probeer een paar van deze woorden in de tekst onder de foto te plaatsen ( alleen de woorden gebruiken die ook echt van toepassing zijn ).

Heel veel succes met het maken van Instagram advertenties – vragen, stel ze gerust.

 

volgen

Over de auteur

Hoe snel je in deze tijd de juiste doelgroep kunt bereiken voor je product of dienst vind ik fascinerend. Hoe je vervolgens je doelgroep benaderd en omzet in een klant of fan is geen exacte wetenschap, maar als je de juiste snaar raakt kan het resultaat overweldigend zijn. Ik hoop dat mijn methodes en de software die ik gebruik ook voor jou het verschil gaan maken.

Laat een reactie achter:

Leave a Comment: