Door Stijn | Webshop

Webshop tips voor webwinkeliers

Webshop tips voor een succesvolle webwinkel

Wat maakt een webshop succesvol, met de webshop tips in dit artikel geef ik je een paar handvatten om de kans op succes te vergroten.

Je bent vol goede moed een webwinkel begonnen, maar de bestellingen vallen tegen, je kijkt naar andere webwinkel maar je kunt de vinger niet op de zere plek leggen. Natuurlijk zie je een paar slimmigheden in andere webwinkels, snelle levering, gratis retourneren, telefonisch bereikbaar etc, maar welke veranderingen hebben nou echt effect!? > lees de webshop tips hieronder

Zorg dat je webshop snel laadt!

De snelheid van je webshop is belangrijk en wordt alleen nog maar belangrijker. Google kijkt steeds meer naar de snelheid van een website/webshop, laadt jouw webshop snel, dan wordt je hoger geplaatst in de zoekresultaten.
Snelheid is niet alleen belangrijk voor je , maar natuurlijk ook voor je bezoekers. Mensen zijn nou eenmaal ongeduldig en zijn snel weer vertrokken uit je webshop als het te lang duurt. Een langzame webshop heeft vaak te maken met je hostingbedrijf, ik gebruik al een tijdje Siteground als hostingbedrijf en ben daar zeer tevreden over. Siteground gebruikt Cpanel, met deze software kun je eenvoudig het CMS van je keuze installeren ( , Magento, Presta en meer)

website snelheid testen

 

Voeg reviews toe

Product reviews worden door bezoekers gezien als zeer waardevolle informatie. Er zijn studies die aantonen dat mensen een review meer vertrouwen dan een krant. De cijfers liegen er niet om, als jouw webshop een review systeem heeft en je hebt bij elk product in ieder geval 1 review staan, dan verkoop je 10% meer producten. Als je er echt voor gaat zitten en je krijgt het voor elkaar om 50 reviews bij een product te plaatsen, dan stijgt de verkoop met 50%!

Als je met open source software werkt heb je in Nederland twee grote spelers; KiyOh en The Feedback company. De vergoeding die deze bedrijven vragen is ongeveer 20,- euro per maand.

Mocht je adverteren met Google AdWords, dan kun je de reviews in een advertentie laten zien door middel van sterren.
Het voordeel hiervan is dat de kosten van je advertentie naar beneden gaan omdat mensen eerder op je advertentie klikken.

Optimaliseer je webshop voor smartphones

Inmiddels hoop ik dat je bekend bent met het belang van een responsive design. Je webshop moet zich dus aanpassen aan mobiele apparaten. Test je webshop op meerdere apparaten, als de site goed werkt op IOS wil dit niet automatisch zeggen dat het zelfde geld voor Android. Onderzoeken wijzen uit dat je meer dan 20% van je verkopen misloopt als je webshop niet geschikt is voor smartphones.
Om te kijken of jouw webshop voldoet aan de eisen van Google, kun je de onderstaande tool gebruiken – Google page speed insights

Webshop tips

 

Professionele afbeeldingen

Als je geen fotograaf bent, begin dan niet aan het maken van je eigen productfoto’s. Als je net start en een bescheiden budget hebt begrijp ik natuurlijk dat je niet alles kunt uitbesteden, maar afbeeldingen zijn de ruggengraat van je webshop. Goede afbeeldingen zorgen voor 40% meer verkopen en als je meerder afbeeldingen van één product hebt komt daar nog eens 20% bij. Je hoeft geen Wiskunde gestuurd te hebben om te begrijpen dat je de investering in een fotograaf snel terugverdient. Let er wel op dat de fotograaf de afbeeldingen niet te zwaar maakt, je webshop gaat hierdoor langzamer laden.

Vermeld je USP op een prominente plek

In veel gevallen worden jouw producten in meerdere webshops verkocht en daarom moet je bezoekers overtuigen met jouw UPS’s ( Unique Selling Proposition ). Denk goed na over deze punten en zorg er voor dat je ze ook waar kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan gratis retourneren, telefonisch advies, levering binnen 48uur etc.

Succes met de webshop tips – vragen, stel ze gerust

volgen

Over de auteur

Hoe snel je in deze tijd de juiste doelgroep kunt bereiken voor je product of dienst vind ik fascinerend. Hoe je vervolgens je doelgroep benaderd en omzet in een klant of fan is geen exacte wetenschap, maar als je de juiste snaar raakt kan het resultaat overweldigend zijn. Ik hoop dat mijn methodes en de software die ik gebruik ook voor jou het verschil gaan maken.

Laat een reactie achter:

Leave a Comment: