Wordpress handleiding gratis in het Nederlands (1)

WordPress handleiding in het Nederlands

De WordPress handleiding is bedoelt voor mensen die graag een website met WordPress willen maken.
De handleiding telt 6 video’s en laat stap voor stap zien hoe het meest gebruikte CMS ter wereld werkt.

Ik heb geprobeerd om alles gratis te houden, zoals het template, de plug-ins etc. maar 1 investering dient wel gedaan te worden en dat is die van de hosting, immers je website moet ergens op een server staan om bereikbaar te zijn!

Gelukkig is dit een hele kleine investering, namelijk 0,15 cent per dag ofwel 3,95 per maand. Er zijn natuurlijk goedkopere aanbieders, maar bij Siteground heb je goede service, snelle servers ( snelle website) en wordt er gewerkt met Cpanel, erg eenvoudig in gebruik.

De uitleg in de video’s laat zien hoe je bij Siteground een WordPress website installeert. Je kunt door op de link te klikken een hostingpakket afsluiten – direct naar Siteground

WordPress handleiding video 1 hosting afsluiten

Zoals hierboven staat aangeven moet er hosting worden afgesloten om een website bereikbaar te laten worden op Internet. De afgelopen jaren heb ik verschillende hostingbedrijven geprobeerd en uiteindelijk bij Siteground terecht gekomen.
Wordpress is ooit ontwikkeld voor bloggers, maar tegenwoordig kun je er elke denkbare website mee maken : webshops, Booking websites, fora, ledenomgevingen etc. – de mogelijkheden zijn eindeloos.

WordPress handleiding video 2 Domeinnaam en installatie

Na het afsluiten van een hostingpakket wordt het tijd om je Domeinnaam te koppelen aan je Hostingpakket. Mocht je nog geen domeinnaam hebben, kijk dan eens bij Versio, scherpe prijzen – persoonlijk zou ik het wel beperken tot een domeinnaam, omdat de servers ( hosting ) kwalitatief matig is.
Vervolgens gaan we de domeinnaam koppelen aan je hostingpakket en WordPress installeren, dit is absoluut niet moeilijk en leg ik stap voor stap uit in de onderstaande video.

WordPress handleiding video 3 het dashboard uitgelegd

Nadat je de stappen in de bovenstaande video’s hebt uitgevoerd kun je inloggen op je website. Vanuit het dashboard kun je jouw website volledig beheren. Deze video laat zien waar alles staat en leg ik het verschil uit tussen pagina’s en berichten.

WordPress handleiding video 4 Legt uit hoe je pagina’s maakt

Het wordt nu tijd om content te gaan maken voor je website, immers zonder unieke content zal je website niet gevonden worden. We beginnen met het aanmaken van Pagina’s. Het aanmaken van pagina’s in WordPress is een simpel klusje en je hebt er geen technische kennis voor nodig.
Nadat we een aantal pagina’s hebben aangemaakt kunnen we zoals video 5 uitlegt een menu maken, zodat bezoekers makkelijk over je website heen kunnen navigeren

WordPress handleiding video 5 Legt uit hoe je een menu maakt

Zoals hierboven ook al staat kun je zonder pagina’s geen menu aanmaken. Het menu bestaat eigenlijk uit links naar verschillende pagina’s op je website. Het is dus belangrijk om logische pagina’s in je menu te plaatsen, dus wat denk jij dat bezoekers direct willen weten? Denk hierbij aan contactgegevens, prijzen, werkwijze en als je veel blogt, dan verdient de blogpagina natuurlijk ook een link in de hoofdnavigatie.

WordPress handleiding video 6 Legt uit hoe je een andere thema installeert

Misschien, of waarschijnlijk vind je het standaard template van WordPress niet echt aantrekkelijk? gelukkig zijn er heel veel gratis en betaalde thema’s (templates) eenvoudig te installeren. In de video hieronder laat ik je zien hoe je in één keer je volledige design aanpast met de installatie van een gratis template. Het is natuurlijk ook mogelijk om een kleine investering te doen in een betaald thema, de prijzen variëren sterk maar doorgaans liggen ze niet hoger dan vijftig dollar. Als je het echt goed wil aanpakken, dan wil ik je adviseren eens naar dit bedrijf te kijken – ThriveThemes . Ik durf wel te zeggen dat dit de meest geniale plug-in voor WordPress van dit moment is!