Door Stijn | SEO

WordPress SEO plugin

WordPress SEO plugin

De meeste mensen beginnen geen enkel voor zichzelf, ze willen bezoekers, de plugin die ik in dit artikel behandel helpt je hierbij.

Ik wil natuurlijk wel een eerlijk verhaal aan je vertellen; zoekmachineoptimalisatie is meer dan alleen een goede WordPress SEO plugin installeren. Met de software die ik gebruik (SEMRUSH) kun je precies zien wat website eigenaren hebben gedaan om veel verkeer naar hun website te krijgen. Eigenlijk doen succesvolle website’s allemaal het zelfde, ze hebben in ieder geval een redelijk aantal backlinks (linksjes naar de website) staan, maar belangrijker ze ranken op enorm veel “keywords” Zie het voorbeeld hieronder: ( Bekende website over geld verdienen )

Wordpress SEO plug-in

Deze website heeft een relatief klein aantal backlinks, maar trekt zoveel verkeer door het aantal “keywords” – 1275.

Content is king

Je begrijpt het waarschijnlijk al, je kunt de WordPress SEO plugin nog zo goed instellen, maar zonder de juiste content heeft het geen enkele zin. Juiste content heb ik dik gedrukt en ik bedoel hier het volgende mee, ik spreek heel veel website / webshop eigenaren die uit harte lust gaan bloggen zonder enig idee te hebben waar op gezocht wordt. Het komt in de praktijk heel vaak voor dat ze voor “Jan met de korte achternaam” aan het bloggen zijn, omdat er helemaal niemand op het door hun gekozen onderwerp zoekt.
Om te onderzoeken of er op jouw zoekterm volume zit kun je Google trends gebruiken, maar SEMRUSH is preciezer en geeft meer informatie, ook met betrekking tot de concurrentie.

Aan de slag met de WordPress SEO plugin

Goed, nu je weet op welke “keywords” volume zit en je een Blog hebt geschreven is de SEO plugin van Yoast zeer aan te bevelen. Als je de plugin hebt geïnstalleerd verschijnt deze onder de editor in een bericht of pagina. De eerste stap is het bepalen van een “Focus trefwoord” hiervoor heb je dus onderzoek gedaan, in het geval van dit artikel ga ik voor “WordPress SEO plugin” je ziet dus dat het meerdere woorden mogen zijn, maar het is dan wel moeilijker om alles  groen te krijgen.

WordPress SEO plugin

Het dashboard van de Yoast plugin laat precies zien welke dingen je nog moet verbeteren. In het voorbeeld hierboven zie je dat de meta-omschrijving nog moet worden ingevuld en dat er een afbeelding moet worden toegevoegd met het trefwoord verwerkt in het alt-attribute.
Wat Yoast niet aangeeft maar je wel moet doen, is in de bestandsnaam van de afbeelding het “keyword” verwerken. In mijn geval ziet de bestandsnaam er als volgt uit : wordpress-seo-plugin.jpeg. Het bestandstype kun je natuurlijk zelf bepalen, maar zorg er voor dat deze niet te groot is, dit kost meer tijd om te laden en kan dus zorgen voor een hogere bounce rate ( bezoekers die direct weer weg klikken omdat het bijvoorbeeld te lang duurt voordat jouw website is geladen)

Automatiseer je SEO

Tot slot wil ik je adviseren om WP Optimize te gebruiken. Als je deze plugin goed instelt, worden de belangrijke zoektermen automatisch een link die doorverwijst naar een voor jou belangrijke pagina.

Succes met de Yoast en WP Optimize plugin. Vragen stel ze gerust, dit mag ook in het Forum

volgen

Over de auteur

Hoe snel je in deze tijd de juiste doelgroep kunt bereiken voor je product of dienst vind ik fascinerend. Hoe je vervolgens je doelgroep benaderd en omzet in een klant of fan is geen exacte wetenschap, maar als je de juiste snaar raakt kan het resultaat overweldigend zijn. Ik hoop dat mijn methodes en de software die ik gebruik ook voor jou het verschil gaan maken.

Laat een reactie achter:

Leave a Comment: