Door Stijn | Google

YouTube account maken

YouTube account aanmaken?

YouTube account aanmaken? Deze vraag beantwoord ik in dit artikel, daarnaast een paar populaire kanalen ter inspiratie.

Jongeren tot grofweg 25 jaar kijken eigenlijk nagenoeg geen televisie meer, ze bepalen zelf wat, wanneer en hoe ze een filmpje bekijken. Het meest gebruikte platvorm, YouTube.
Eigenlijk kun je ze ook geen ongelijk geven, waarom moet je je in deze tijd nog aanpassen aan een TV-gids als je ook zelf kunt bepalen wat je wilt zien.

De drie oprichters van YouTube hadden een vooruitziende blik want ze zegen deze trend blijkbaar al in 2005 aankomen, toen het werd opgericht. Het was eigenlijk direct een succes en de oprichters verkochten het een jaar later al aan Google.

Waarom zou ik een YouTube account aanmaken?

Zoals je waarschijnlijk weet trekken afbeeldingen beter de aandacht dan tekst, omdat internet gebruikers visueel zijn ingesteld. Een video werkt nog beter, je kunt beeld met geluid combineren waardoor je bij een goede video een potentiële fan, klant, investeerder direct kunt overtuigen van jouw toegevoegde waarde.

Het maken van een video is in deze tijd voor iedereen toegankelijk geworden, met je Smartphone kun je met een paar drukken op de knop een video opnemen en eventueel ook direct bewerken en uploaden.

De mogelijkheden zijn eindeloos:

  • Productvideo’s
  • How to video’s
  • Dagelijkse gebeurtenissen
  • Nieuws gerelateerde video’s
  • Inspiratie video’s
  • Mini cursus
  • Instructievideo’s
  • Etc.

Succesvolle vloggers ter inspiratie

Enzo Knol : Zo op het oog een redelijk normale jonge ( wellicht wel zijn USP ), maar met een ongelofelijk succesvol YouTube account. Meer dan 1 miljoen subscribers en een nieuw filmpje heeft binnen een paar uur meer dan 100 000 views. Ongelofelijke aantallen natuurlijk. Toch is hij relatief kort bezig, zijn eerste filmpje kwam in 2013 online.
Het op de juiste manier aanspreken van een doelgroep heeft Enzo goed begrepen en hij is enorm consistent, elke dag een nieuwe video online, ik geef het je te doen.

Meisjedjamila : Een leuke meid die een talent heeft voor presenteren. Ze heeft daarnaast gekozen voor een thema voor haar YouTube kanaal, Amerikaanse producten die niet in Nederland te verkrijgen zijn. Niet alle video’s gaan over dit onderwerp, maar het is natuurlijk slim om je op deze manier te onderscheiden. Ze heeft inmiddels meer dan 400 000 subscribers en de meeste filmpjes halen makkelijk 100 000 views. Ook Djamila is consistent ze plaatst op frequente basis filmpjes

Croco Jill : Jill is 22 jaar en heeft als niche gekozen voor make-up, fashion en lifestyle. Ze heeft iets meer dan 300 000 subscribers en haar video’s halen meestal meer dan 100 000 views. Een deel van de video’s zijn een beetje in de “how to” style waardoor kijkers er ook echt mee aan de slag kunnen.

Een eigen YouTube kanaal aanmaken

Goed, ik hoop dat je inmiddels bent overtuigd van de kracht van YouTube, hieronder vind je een stappenplan voor het maken van je eigen YouTube kanaal, zoals de titel aangeeft gaat het om een “YouTube account aanmaken” dus aan de slag :

Ga naar Youtube.com – om een kanaal te kunnen aanmaken moet je eerst ( als je deze nog niet hebt een Gmail en Google + account aanmaken)

YouTube account aanmaken

Ga naar inloggen – als je nog geen account hebt, maak je een aan:

Google account aanmaken voor youtube

Nu zal je verwachten dat je naar YouTube moet navigeren om een kanaal aan te maken, maar dat is niet het geval.
Je moet naar Google +. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om onder je eigen account te gaan Vloggen het enige wat je dan hoeft te doen is naar YouTube te gaan en een bestand (video) uploaden. Als je een apart kanaal voor je / webshop wilt aanmaken, dan ga je eerst naar Google +. Zie de stappen hieronder.

Ga naar Google + – Home – Pages

Google plus page

Nu ga je naar links boven en klap je het menu uit. Selecteer je “create brandpage” Je komt op het onderstaande scherm uit:

Google plus brandpage aanmaken

Google vraag je telefoonnummer om het account te verifiëren:

Google plus account verifiëren

Nadat je het account hebt geverifieerd kun je naar Google plus navigeren en kun je rechtsboven in kiezen welk account je wilt gebruiken. Kies het nieuwe account wat je hebt aangemaakt. Ga nu naar de pagina en kies in het menu YouTube, zie het voorbeeld hieronder:

Google bedrijfpage koppelen met YouTube

Klik op het YouTube logo en je wordt doorgestuurd naar YouTube. Het is nu tijd om een kanaal aan te gaan maken.

Youtube channel aanmaken

Omdat je vanuit Google plus komt ben je automatisch onder het juiste account ingelogd. Ga nu naar het menu linksboven en selecteer My Channel.

Creat Channel - youtube kanaal aanmaken

We gaan er in dit artikel van uit dat je een kanaal aanmaakt voor een bedrijf – dus kies voor “Use a business or other name” Je ziet het onderstaande scherm verschijnen en kunt een naam ingeven.

Bedijfs kanaal aanmaken youtube

Yes ! Je wordt nu omgeleid naar je eigen YouTube kanaal.

YouTube kanaal aangenaakt

Het is nu zaak om het er aantrekkelijk uit te laten zien en je eerste video te uploaden.

Succes met een YouTube account aanmaken – vragen, stel ze gerust.

volgen

Over de auteur

Hoe snel je in deze tijd de juiste doelgroep kunt bereiken voor je product of dienst vind ik fascinerend. Hoe je vervolgens je doelgroep benaderd en omzet in een klant of fan is geen exacte wetenschap, maar als je de juiste snaar raakt kan het resultaat overweldigend zijn. Ik hoop dat mijn methodes en de software die ik gebruik ook voor jou het verschil gaan maken.

Laat een reactie achter:

Leave a Comment: